Distansmöten med modern teknik
Distansmöten är numera en självklarhet för många, och dess fördelar är desto fler. Dock ställs det lite andra krav på ett distansmöte än på ett fysiskt möte för att man ska få ut bästa möjliga. Genom att använda sig av modern teknik, bra ljussättning och hög ljudkvalitet, är det lättare att hålla engagemanget uppe hos sina mötesdeltagare.
Boka ett mötesrum för ett proffsigt distansmöte hos oss!
Våra lokalerDistansmöte med hjälp av tekniker
Våra mötesrum har fast installerade system med stabil ljud- och bildkvalitet, där tekniken är anpassad efter rummets storlek. Våra tekniker finns tillgängliga som stöd så att tekniken fungerar som den ska, ni kan också boka en av dem för extra trygghet.
Så håller du ett lyckat distansmöte
- Slå på kameran och ha bra ljus omkring dig; en suddig eller mörk bild gör det svårare för dina åhörare att få ögonkontakt eller ha fokus på dig.
- Ha ett tydligt syfte och mål med mötet som du förklarar tidigt och informera om hur chatten fungerar, om det finns en sådan.
- Se till att du behärskar tekniken du använder. Det är lätt att man tappar fokus och blir stressad om tekniken börjar strula, du inte syns eller inte hörs ordentligt.
- Informera tidigt om vad varje deltagare behöver för att kunna delta i mötet; krävs det någon särskild teknisk utrustning eller särskilda datorprogram?
- Ett distansmöte behöver en utnämnd talare som styr mötet framåt. Presentera gärna deltagarna för varandra om de inte känner varandra sedan tidigare.
- Eftersom en dimension i ett digitalt möte tas bort, den fysiska närvaron, behöver du tala extra tydligt och lite långsammare och kanske rentav överdriva din mimik.
- Bakgrundsljud som hostningar och harklingar kan bidra till en känsla av närvaro; låt mikrofonerna vara påslagna för att slippa en onaturlig tystnad, känslan av oengagemang eller fördröjning när någon ska tala som först måste slå på mikrofonen.
- Utvärdera mötet när det är klart för att se vad som kan förbättras tills nästa gång.